Affärsområden och branscher
där är digital mikroskopi lämplig för användning

Visus system ökar din produktivitet genom snabbare inspektionsarbete

Mikroskop krävs i många aspekter av industrin för inspektionsändamål. Produkter som kommer från elektronik, jordbruks, medicin och bilproduktionslinjer måste granskas noggrant. Pass måste ses manuellt, PCB och IC måste kontrolleras för integritet. Medan maskinsyn kan automatisera den snabba inspektionen av ett ständigt växande spektrum av produkter, är många aspekter av denna process, majoriteten faktiskt, är fortfarande beroende av en titt från en verklig människa.

Bild på en motor. Med hjälp av våra inspektions system så kan du underlätta att se mindre detaljer

Bilindustrin

Monteringsprocessen för bildelar innebär både inspektion för defekter och verifiering av mätningar. För att hantera de många olika delarna i bilmonteringsprocessen måste visuella inspektionsverktyg ha ett brett förstoringsområde. De ska kunna fokusera på ett extremt litet område och förstora det samtidigt som de behåller skärpa och djup, allt utan förvrängning. De måste också kunna se på alla sidor av varje pjäs helst utan att flytta pjäsen. De bästa inspektionsverktygen måste kunna rikta förstoringselementet och ljusen mot ett mycket riktat område för att minimera effekten av skuggor på inspektionsprocessen. Detta innebär att verktyget helst ska kunna se komponenter på sina horisontella och vertikala axlar. Detta kan öka inspektionsgenomströmningen utan att minska effektiviteten och noggrannheten. Visus digitalmikroskop är ergonomiskt utformade så att operatörer inte behöver böja sig över ett mikroskop eller trycka in ögonen i besvärliga och obekväma okular. Användare kan sitta bekvämt och se resultat på stora bildskärmar, vilket minimerar trötthet och minskar risken för fel på grund av trötthet. Detta sätt att inspektera möjliggör också samarbete: Operatörer kan dela resultat på skärmen eller frysa och ta bilder.

Bild på ett frö. Med våra system så kan du med lätthet se allt du vill

kvalitetskontroll i jordbruksindustrin

Med ett Visus digitalmikroskop som använder tillräckliga förstoringsnivåer kan du se ditt frö och korn i hög förstoring med extremt hög bildkvalitet. Därigenom kan du snabbt utföra processer som frögroningstestning och renhetsbestämning av ett frö- eller spannmålstest med vete-, korn- eller rågfrön, vilket gör det mycket enkelt att identifiera främmande sorter, kvalster eller svampsjukdomar i ditt prov. Att ta en bild kräver bara ett enda klick och du har bilddokumentationen av renheten hos dina frö- och spannmålsprover lätt till hands. När du arbetar med våra system visas bilden från kameran på en skärm, vilket avlastar dina operatörer från onödiga nack- och axelsmärtor, vilket gör att de kan arbeta mer effektivt. Med Visus har du en partner för optimering av dina kvalitetsprocesser. Vi erbjuder dig högre kvalitet, högre produktivitet och utrustning som passar din personal. Du kan använda ditt Visus system för många olika uppgifter som variationidentifiering och renhetsbestämning.

Bild på elektroniska komponenter. Med hjälp av våra system kan du se allt du kan vilja se, även de minsta detaljerna

manuell visuell inspektion inom elektroniksektorn

Visus digitalmikroskop används för många uppgifter som till exempel visuell inspektion av kretskort, användning av högupplösta kameror och högupplösta monitorer kombinerat med lättanvända gränssnitt, för att få utmärkt bildkvalitet och en otrolig användarvänlighet. Upplev förstoring med enastående levande bildkvalitet utan förvrängning och med ett stort synfält, manuell och autofokus. Att titta på bilder på en bildskärm ger dig också ett stort antal ergonomiska fördelar, vilket undviker nack och axelproblem. Visus digitalmikroskop låter dig också ta bilder och spara på en dator.  Du kan använda mätprogramvara som ger dig en unik mätförmåga och chanser att göra mätningar med enkel peka-och-klick-mjukvara. Mätprogramvaran gör det också möjligt att mäta grundläggande geometriska figurer. Det breda förstoringsområdet, den fantastiska högkvalitativa bildkvaliteten, den stora ergonomin och flexibiliteten hos flera individuella justeringar är de definierande funktionerna i Visus digitalmikroskop, som används i elektroniska industrier över hela världen. Kännetecken för våra lösningar är den suveräna bildkvaliteten HD-kvalitet och en fantastisk inkluderad mätmjukvara som bara är några av funktionerna som gör de digitala mikroskopen från Visus till starka partners över hela elektronikvärlden. Visus technologys Cmore Plus är idealisk för en mängd olika applikationsområden inom elektronikindustrin. Cmore Plus används till exempel för kvalitetskontroll, dokumentation, mätning, utbildning, omarbetning och reparation av kretskort.

Bild på ett fingeravtryck. Våra inspektions system kan även användas för rättsmedicinsk verksamhet

rättsmedicinsk verksamhet

Kriminalvetenskapen samlar in och undersöker information om det förflutna. Tekniker inspekterar fingeravtryck, signaturer, brottsplatsinformation, hårprover och andra fysiska bevis. De inspekterar också valuta för att bedöma potentialen för förfalskning. Inspektioner måste vara detaljerade och konsekventa för att undvika att bevis komprometteras eller avfärdas. Cmore Plus från Visus kan användas för att identifiera många typer av bevis.

FaLang translation system by Faboba

Visus technology AB | +46 (0)470-73 21 20 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.